Lån av lærebøker

Her er litt informasjon om lærebokordningen:

Du har nå lånt en eller flere bøker som eies av Dalane vgs. Det forventes at du tar godt vare på bøkene og leverer dem tilbake til skolen ved skoleslutt i god stand. Det er ikke lov å skrive i bøkene. Dersom en bok ved innlevering er ødelagt eller urimelig slitt, må du betale for den.

Hver bok du har lånt er utstyrt med en strekkode på framsiden av boka og her står det: Lærebok Dalane vgs og en strekkode. Denne er ulik for hver bok og er bokas id-kode.

Når vi registrerer en bok på utlån til deg, er det viktig at det er denne boka du leverer inn ved skoleslutt. Denne strekkoden må ikke forsvinne. Mangler den når du leverer boka, vil du få regning på boka fordi id-koden på boka er borte. Det nytter ikke å si at den manglet da du lånte boka ved skolestart. Hvis boka er registrert på deg, hadde boka id-kode ved utlån.

Husk at kommer du i skade for å levere feil bok ved skoleslutt, er det den som boka er utlånt til som får innleveringen godskrevet. Hvis du har spørsmål eller har behov for å bytte bok, tar du kontakt med biblioteket. Hvis du slutter i løpet av skoleåret, skal bøkene leveres på biblioteket, ikke til faglærer/kontaktlærer.

Skulle du komme i skade for å miste en bok i løpet av skoleåret, tar du først en skikkelig runde for å se om du kan finne den. Hvis du ikke kan finne boka, tar du kontakt med biblioteket for å få låne ny bok av skolen. Du skal ikke kjøpe ny bok på egenhånd, skolen låner deg ny bok. Du må betale for den boka du har mistet.

Dersom en eller flere av lærebøkene blir stjålet, må tyveriet anmeldes for at du skal unngå erstatningsplikt.

NB! Skolen har ikke stort lager av bøker, så skulle du en dag komme i skade for å glemme boka hjemme så har vi dessverre ikke mulighet for å låne deg bok.

Det er veldig fint hvis du legger bind på bøkene slik at de er like fine når du leverer dem tilbake til våren. Da kan du også skrive navnet ditt utenpå bøkene, slik at bøker lettere kan komme til rette dersom du mister dem.

Liv Fles Dybing
Thor Erik Just Olsen 
Tor Dahle

Del denne artikkelen på: