Kjøp av datamaskin for elever ved Dalane vgs

Det er nødvendig å ha datamaskin for å kunne følge undervisningen.

Vi anbefaler at elever ved Dalane videregående skole bruker Windows-PC.

PC-ordningen Dalane videregående skole - Klikk for stort bilde

Støttede systemer

Brukerhjelp ytes primært på Windows og MacOS. For Linux og tilsvarende plattformer yter vi hjelp i den grad vi har kapasitet og kompetanse, men disse løsningene vil ikke bli prioritert. Det samme gjelder hjeløp til nettbrett og mobiltelefon. (Android/iOS)

Vi anbefaler at elever ved Dalane videregående skole kjøper Windows PC.

Elever som kjøper Mac, trenger i mange tilfeller tilleggsprogramvare. Dette må eleven anskaffe selv, noe som vanligvis medfører ekstra kostnader. Vår erfaring er at de som bruker Mac opplever større utfordringer i skolehverdagen enn Windows-brukere.

Det er ikke mulig å bruke Chromebook som erstatning for PC.

Operativsystemer basert på Linux vil også gi en del utfordringer.

Spesifikasjoner for PC-er som skal brukes i skolesammenheng

Vi anbefaler at du kjøper datamaskin gjennom fylkeskommunens PC-ordning. Da sikrer du deg en god PC som er sterkt subsidiert.

Velger du å kjøpe en PC utenom denne ordningen, må du passe på at den oppfyller følgende minstekrav:

• Prosessor: Intel Core i5 eller bedre.
  • Operativsystem: Windows 10/64 bit (ikke Windows 10S), eller MacOS 10.14 (Mojave)
  • Ram: 4 GB (Skal du gå på byggfag eller TIP trenger du minst 8 GB på grunn av tegneprogrammene).
  • Harddisk: 128 GB minimum (Vi anbefaler større, for eksempel 256 GB).

«Billig-PCer»

Ulike elektronikkforhandlere har de siste årene kommet med tilbud på maskiner i prisleie 2000-3500 kroner. Disse maskinene er vanligvis ikke av god nok kvalitet til skolearbeid.