Aktuelt

Innlogging og tilgang for foresatte i vårt skoleadministrative system (VIS)

Ved Dalane videregående skole bruker vi det skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.   

  

Målet med VIS er å legge til rette for og møte skolens framtidige behov ved å:   

  • fornye, forenkle og forbedre arbeidsdagen til elever, lærere og skoleadministrasjonen   
  • legge til rette for kommunikasjon mellom skolen og hjemmet   
  • digitalisere skoleadministrasjon – gi mer elektronisk, automatisert og effektiv arbeidsflyt   
  • gi oversikt over at elevene har fått den opplæringen de har krav på   


Hvordan logger jeg inn?  
Bruk ID-porten for å logge deg inn. Når du bruker ID-porten, kan du velge om du vil logge deg inn med MinID, BankID, BankID på mobil, Buypass eller Commfides. Husk at du må logge inn hver gang du bruker systemet. Det er hensynet til sikkerhet som er grunnen til det.

Innlogging Dalane videregående skole 
 

Register dine kontaktopplysninger  
Vi ber deg om å registrere dine kontaktopplysninger slik at skolen kan nå deg ved behov. Legg inn din e-post og mobilnummer. Din adresse blir automatisk hentet fra det sentrale folkeregisteret (DSF). Dette gjelder for deg som er foresatt til elev under 18 år.     

Er du foresatt til elever som går på forskjellige skoler? Da ber vi deg om å registrere dine kontaktopplysninger på hver enkelt skole.   

Vi setter pris på, og ber om at du legger inn opplysningene så raskt som mulig. Riktige kontaktopplysninger vil være med å sikre et godt samarbeid mellom hjem og skole og en god beredskap.  

Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn foresatte og personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS, og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elev som er over 18 år. Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang i VIS.  

Samtykke-erklæring for foresatte/elev over 18 år
 

Signert samtykke fra elev og foresatt leveres til elevens kontaktlærer.
 

Hva får du tilgang til som foresatt?  
Foresatte til elever under 18 år får tilgang til å legge inn kontaktopplysninger. Du får også tilgang til å se timeplaner og læreplaner til “din” elev. I midten av januar, når eleven får halvårsvurderinger, får du også tilgang til å se fravær og halvårsvurderinger.  

Foresatte til elever over 18 år får ikke automatisk tilgang til informasjon i systemet.  Det er eleven selv som gir og godkjenner tilgangen til foresatte i VIS. Eleven kan gi foresatte tilgang til timeplaner, læreplaner, registering av kontaktopplysninger og fravær. Husk at samtykke må leveres først.     
 

Problemer med å logge deg inn eller få tilgang?   
Vi anbefaler at du bruker nettleseren Chrome når du skal logge deg inn i VIS. Bytt nettleser om du opplever problemer med pålogging. Dersom du fremdeles ikke greier å logge deg inn, ber vi deg om å ta kontakt med skolen på e-post dalane-VIShjelp@skole.rogfk.no


Hvordan bruker jeg VIS?  
Systemet er oversiktlig og greit å bruke. Det skal være enkelt for deg som foresatt å finne fram. Se gjerne videoen som gir deg kort informasjon om hvordan du bruker systemet. 

 

Du kan laste ned teksting til videoen på bokmål (PDF, 51 kB) eller nynorsk (PDF, 85 kB).

Les om behandling av personopplysninger i personvernerklæringen.

Visma InSchool (VIS)

Onsdag 8. september kan våre elever ta buss til vaksinasjonssenteret i Egersundshallen fra skolen for å ta sin første dose med vaksine. Den første bussen går fra skolen kl. 12:15.

Elever over 18 år som har fått første dose for mer enn 4 uker siden kan også benytte seg av tilbudet.  

Om du ønsker å bli oppringt kan du registrere deg her 

Eigersund kommunes hjemmesider

Har du spørsmål til vaksinen? Ring 51 46 80 00

 

Velkommen til foreldremøter høsten 2021 ved Dalane vidergående skole.
På grunn av koronarestriksjonene trenger vi å vite hvem som har vært til stede, og ber derfor om påmelding.

 

Sykkelrittet Tour of Norway i Sør-Rogaland får konsekvenser for en del av bussrutene.

Fredag 20. august avsluttes skoledagen kl. 14.00, som en følge av sykkelrittet.

Omkjøringer og innstillinger

Geofagelevene Daniel Østerberg Haakseth og John Fossmark fortsetter å imponere. De er 2 av 8 elever som skal representere Norge i årets Geofag-OL.

    

 Hva innebærer det for deg som reiser kollektivt til skolen?

 

Alle tester tatt tirsdag 2. juni, relatert til Dalane vgs, er negative. Dette betyr at alle elever og ansatte som har vært i ventekarantene i dag, nå er ute av karantenen. De har fått SMS om dette, og skal være tilbake på skolen i morgen.

Elever som i dag har fått negativt svar på test 1, er fortsatt i smittekarantene fram til de har fått negativt svar på test nr. 2.

 

To klasser og 10 ansatte ved Dalene videregående skole er satt i smitte- og ventekarantene.

 

Med virkning fra mandag 31. mai 2021 er Dalane videregående skole på grønt nivå.

 

Til toppen